Díjazott természetfotóim 2020-ban

Díjazott természetfotóim 2020-ban
Díjazott természetfotóim 2020-ban

Kb. 10 éve kezdtem természetfotózással foglalkozni, kerti madarakat lesből várva télen. Egy házi készítésű (paradicsomtámaszok + fólia) fotóslesben gubbasztani órákat hidegben nem tűnik kikapacsolódásnak kívülről nézve, de nagyon élveztem a madarak táplálkozásának megfigyelését, a „vadászatot”, a mindig másképp lezajló akciókat, jeleneteket, a változó fényeket. A fotózás azóta is folyamatos kísérője volt tájvédelmi szakértőként tett terepbejárásaimnak, tájépítész egyetemi oktatóként tett külföldi útjaimnak. Végül 2020-ban érkezett el az idő, hogy a képeimet pályázatokra is beadjam.

Calendula Pharma „Egészség a természet erejével”

A gyógynövény alapú készítményeket forgalmazó cég pályázatának fő témája a fitoterápia, gyógynövények, természetes gyógymódok, illetve a fitoterápia tágabb kapcsolódási pontjai voltak, amelyre fekete kökörcsineket ábrázoló képeket adtam be. Elmondhatatlan volt az örömöm, amikor értesítést kaptam, hogy az egyik a pályázat nyertese, köszönöm!

A Calendula Pharma fotópályázat nyertes természetfotója 2020

Envirotis – Madarak fényben és árnyékban

A Lenergy  – Az év természetfotósa 2020 pályázaton 400 közé jutott képem, de a „falra” (a kiállításra kerülő kb. 100 kép) nem sikerült kerülnie egynek sem. Az Envirotis pályázatra a Tatai Vadlúd Sokadalom, Kelet-Közép-Európa egyik legrangosabb természetvédelmi fesztiváljának keretein belül került sor. Az online eredményhirdetésen alig hittem a szememnek és a fülemnek: a Száz Völgy Természetvédő Egyesület különdíját és a 3. helyet szerezte meg “Fényterápia” című fotóm. Az elismerés értékét növeli a rangos zsűri, melynek elnöke Potyó Imre, az Év természetfotósa volt, továbbá kb. 900 nevezett kép között sikerült helyezést elérni. Köszönöm a támogatást a zsűrinek!

Az Envirotis fotópályázat 3. helyezett természetfotója 2020. ("Fényterápia")

Számos ötletem van a folytatásra, amelyek eredményit folyamatosan az Instagram oldalamon teszem közzé: https://www.instagram.com/boromisza_zs/


Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *